begraven of cremeren

Een van de eerste keuzes die gemaakt moet worden, is….

Vaak is de wens van de dierbare al bekend bij de nabestaanden…

Begraven

Er zijn twee soorten graven op een reguliere begraafplaats:
– Algemeen graf: dit is een 2- of 3-persoonsgraf, waarin mensen komen te liggen die onderling geen enkele band hebben. De periode is meestal voor maximaal 10 jaar en de familie krijgt de gelegenheid om een klein grafmonument te plaatsen. De kosten ten aanzien van een eigen graf zijn meestal aanzienlijk lager;
– Eigen graf: dit is een 2- of 3-persoonsgraf, waarin alleen mensen komen te liggen waarvoor de opdrachtgever toestemming geeft. Meestal is dit een familielid (partner, ouder of kind). De periode is meestal voor 20 jaar, maar kan ook langer zijn. Het graf wordt gehuurd van de gemeente of kerk.

Op elke begraafplaats gelden andere regels. Wanneer u meer informatie wilt, zijn wij graag bereid deze, vrijblijvend, voor u op te vragen. Sommige begraafplaatsen beschikken over een aula, andere begraafplaatsen zijn gelegen naast en in beheer van een kerk. In dergelijke gevallen wordt het afscheid ook daar georganiseerd, maar dit is niet altijd nodig. Heeft u zelf een locatie op het oog? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden…

Natuurbegraafplaats:
Er is ook de mogelijkheid om begraven te worden op een natuurbegraafplaats. In het oosten en zuiden van het land kon dit al langer. In Noord-Holland is in 2020, nabij Alkmaar, Natuurbegraafplaats Geestmerloo, gerealiseerd.

Cremeren

In de nabije omgeving zijn verschillende crematoria. Elk crematorium heeft zijn eigen sfeer, stijl en mogelijkheden. Wij adviseren u graag bij het maken van een keuze die bij u past.

Per locatie hebben wij een paar belangrijke specificaties en tarieven op een rijtje gezet:
Alkmaar
Amsterdam-Noord
Driehuis
Heerhugowaard
Hoorn
Purmerend
Schagen
Zaandam

Wilt u niet per se een afscheidsdienst organiseren in een aula van een crematorium? Dat kan ook! Er zijn verschillende alternatieven te bedenken waar ook afscheid genomen kan worden van uw dierbare.

Na afloop kan uw dierbare dan, al dan niet in het bijzijn van familie, alsnog worden overgebracht naar het crematorium van uw keuze.